Politik fra rødderne

Udligningsudspil med løsning på gammel strid om påstået regnefejl

S-regeringen foreslår en kompensation, der på beløb og vilkår svarer fuldstændig til én, som V-LA-K-regeringen gav, bare til nogle andre. En varslet retssag mod staten står derfor formentlig til aflysning nu.

 sidegevinst

Af Michael Kjærgård | [email protected]

En bemærkning allersidst i S-regeringens udligningsudspil betyder formentlig en aflysning af en retssag, som en stribe kommuner har forberedt mod staten, fordi de føler sig snydt i det eksisterende udligningssystem. Samtidig er bemærkningen en syrlig hilsen til den daværende V-LA-K-regering, som genantændte kommunernes vrede efter at den ellers var (næsten) slukket.

Regeringsudspillet foreslår en toårig kompensationsordning i 2021 og 2022 med udbetaling af i alt 1,1 mia. kr. til de i alt 71 kommuner, som i en årrække fik 'for lidt i udligningstilskud' på grund af manglende uddannelsesoplysninger vedrørende udlændinge. Oplysningerne var med i beregningsgrundlaget før 2007 og igen efter 2017, og i de mellemliggende år fordelte udligningsbeløbene sig anderledes, end de ville have gjort, hvis oplysningerne havde været med hele vejen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57