Ud af elfenbenstårnet

Karrierekomet

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Hvilke egenskaber har fået dig så langt?

Det er en sammenblanding af mange ting: Både min person, min uddannelse og de resultater, jeg har produceret. Det handler meget om personlighed, men selvfølgelig har jeg skullet kunne matche de faglige krav, være analytisk og have politisk tæft. Derudover kræver det en evne til at kommunikere med folk, en positiv tilgang til tingene og et fornuftigt forhold til medarbejderne.

Det har også haft noget at gøre med at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, men der er ingen tvivl om, at der skal mere til end bare go with the flow: Jeg har villet det her, og jeg er målrettet. Det er drivkraften langt hen ad vejen. Men jeg skal brænde for det, så det skal ikke være for enhver pris. 

Hvad har været den største udfordring?

Der er jo mange. Men selvfølgelig at få kommunen i den rigtige retning ved at få styr på økonomien og tingene til at fungere. Udfordringen er også at fastholde kommunen som en attraktiv arbejdsplads, udvikle medarbejderne og få kommunen tilpasset de krav, der er fra borgerne og det omgivende samfund. Og så selvfølgelig at få politikernes ønsker ført ud i livet. 

Det har meget at sige, at jeg har en baggrund i kommunen, og at jeg også har været længere nede i hierarkiet. Jeg har mange forbindelser, og jeg prøver hele tiden at være bevidst om, at jeg ikke skal sidde i et elfenbenstårn. Jeg synes, at jeg gør meget ud af at snakke med folk på alle niveauer og føle efter, hvordan det går rundt omkring. 

Har det haft en pris?

Nej, det synes jeg ikke. Men jeg nedprioriterer nok fritidsaktiviteter og prioriterer i stedet det mere arbejdsmæssige - og min mand og datter, når jeg er hjemme. 

Mit arbejde giver mig en masse udfordringer, så det er ikke en sur pligt at skulle følge med, selv om det er weekend. Jeg kan lide mit arbejde, og jeg har det godt med, at jeg får sat nogle aftryk.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet