Af Tobias Weische
 | Næstformand, Dansk Folkepartis Ungdom
Billede

Trygheden skal tilbage i lokalsamfundet

Som dansker skal man kunne føle sig tryg i sit eget hjem og lokalområde. Det skriver næstformand i DFU, der vil have rullet politireformen tilbage.

synspunkt

   ...vi skal genetablere de lokale politistationer, der skal minimum være en døgnmandet politistation i hver kommune, vi skal ansætte flere betjente og vi skal sørge for, at de bruger mere tid ude på gaden end på kontoret...

Politireformen i 2007 har sammen med årtiers centralisering decimeret vores politi med risiko for danskernes tryghed og sikkerhed.

40 procent af de lokale politistationer blev lukket med en enkelt reform, og i dag er der kun én døgnbemandet politistation i hver politikreds og de er koncentreret i storbyerne. Dette har medført, at det synlige politi i gadebilledet er fuldstændig forsvundet, og at mistilliden til politiet i provinsbyerne og på landet stiger, da borgerne oplever at politiet ikke kommer til undsætning, når deres hjælp er påkrævet. 

Hver tredje tror ikke på politiet
Ifølge en måling fra Norstat har omkring hver tredje dansker mistillid til politiet. Den tillid må og skal tilbage, men det kræver, at politikerne og politiets ledelse viser villighed til at smide den gamle politireform i skraldespanden og investere i vores fælles tryghed og sikkerhed.

Det handler helt grundlæggende om at trygheden skal tilbage i dagligdagen.

Som borger skal man vide sig sikker på at få hjælp, hvis der er brug for det. Man skal ikke være bange for at forlade sig eget hjem. Man skal turde gå hjem om aftenen. Og man skal fremfor alt ikke være bange for at blive overfaldet i sit eget hjem.

Den utryghed findes i dag og derfor er det afgørende, at tilliden og trygheden bliver genoprettet, også ude i vores lokalsamfund.

Et politi i verdensklasse
Danmark skal have et politi i verdensklasse med betjente nok. Et politi, der har de nødvendige ressourcer til at håndtere opgaver i hele landet, uanset om der er Pride i København eller Skanderborgfestival. Derfor skal politireformen rulles tilbage, vi skal genetablere de lokale politistationer, der skal minimum være en døgnmandet politistation i hver kommune, vi skal ansætte flere betjente og vi skal sørge for, at de bruger mere tid ude på gaden end på kontoret.   

Danskerne skal igen kunne føle sig trygge hjemme i deres lokalområde og have tillid til, at hvis der opstår problemer, hvis tryghed og tillid er truet, så kommer politiet.

Alt andet er uacceptabelt. 

Land & by

Organisation & ledelse

Synspunkt

Undersøgelse

Tema: Morgendagens meningsdannere

Tilmeld dig nyhedsbrevet