Politik fra rødderne

Christian Christensen har fået mærkater som maniodepressiv, skizofren, borderliner og psykotisk depression på sin sindstilstand. Nu er han støtteperson for borgere med diagnoser og psykiske problemer.
Foto: Tine Sletting
Christian Christensen har fået mærkater som maniodepressiv, skizofren, borderliner og psykotisk depression på sin sindstilstand. Nu er han støtteperson for borgere med diagnoser og psykiske problemer. Foto: Tine Sletting

Trend: Ansatte må gerne have diagnoser og indlæggelser på CV’et

Mange ansatte i psykiatrien har de seneste år fået en ny type kolleger, som selv har diagnoser, psykiatriske indlæggelser og behandlingsforløb bag sig. De nye medarbejdere er lige så stille ved at forandre psykiatrien indefra.

 ligemand

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

Da Christian Christensen blev indlagt på en psykiatrisk afdeling, var han ’helt tom og grå indeni’. Han savnede, at der var nogen, der klappede ham på skulderen og sagde, at det hele nok skulle gå. At der var håb for ham. I stedet oplevede han at blive mødt med spørgsmål om tvivlsom økonomi, sidste tandlægebesøg og mængden af cigaretter, han røg.

I dag har han lært at tøjle sine talrige diagnoser, og erfaringerne fra gentagne indlæggelser og følelsen af at blive talt henover hovedet på af behandlere bruger han aktivt i sit arbejde med at støtte andre psykisk sårbare.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57