Politik fra rødderne

Henrik Hejbøl modtog 120 ansøgninger, da han søgte medarbejdere med erfaring som brugere af psykiatrien. Tre af dem er nu ansat til at støtte psykisk sårbare borgere i Helsingør Kommune.
Henrik Hejbøl modtog 120 ansøgninger, da han søgte medarbejdere med erfaring som brugere af psykiatrien. Tre af dem er nu ansat til at støtte psykisk sårbare borgere i Helsingør Kommune.

”Jeg har fået fornyet tro på mit arbejde”

Henrik Hejbøl har arbejdet med psykisk sårbare borgere i Helsingør i næsten 20 år. For tre år siden ansatte han den første af tre medarbejdere, der selv har diagnoser og indlæggelser bag sig. De såkaldte peer-medarbejdere har forandret hans syn på psykiatrien og givet ham fornyet tro på sit job.

 arbejdsglæde

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

Når der lander en sag på Henrik Hejbøls skrivebord, tager han som leder af de sociale tilbud i Helsingør Kommune stilling til, hvordan han bedst muligt kan hjælpe borgeren. Nogle gange sender han borgeren videre til en pædagogisk medarbejder. Andre gange vurderer han, at en af hans tre peer-medarbejdere skal i kontakt med borgeren. Peer-medarbejderne har selv diagnoser eller erfaring fra indlæggelser på psykiatriske afdelinger.

”Det ville da være bedre, end at han snakkede med mig, som har sit på det tørre, bor i en millionvilla, kører i bil, har børn og er lykkedes med alt.”

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57