Kommunen.dk
MENU
Lotte Bøgh Andersen er projektleder på forskningsprojektet LEAP og desuden medlem af Ledelseskommisionen.
Lotte Bøgh Andersen er projektleder på forskningsprojektet LEAP og desuden medlem af Ledelseskommisionen.
Foto: kora.dk

Stort forskningsprojekt: Fælles visioner i ledelse er vigtigt

Stort forskningsprojekt: Fælles visioner i ledelse er vigtigt

I fire år har forskerne bag et nyt stort forskningsprojekt fulgt over 500 ledere, givet dem træning og målt effekterne af deres ledelse. Resultaterne udfylder vigtige huller i viden om ledelse.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Ledelse virker kun, hvis leder og medarbejdere har fælles visioner for organisationen. Faktisk kan visionær ledelse være direkte demotiverende for medarbejderne, hvis de fælles værdier ikke er på plads. Det er den mest overraskende konklusion for Lotte Bøgh Andersen, der er projektleder på det omfattende forskningsprojekt LEAP - Ledelsesadfærd og Performance, der siden 2014 har undersøgt, hvad ledelse betyder for medarbejdermotivationen og resultaterne i en række private og offentlige organisationer.

500 ledere inden for SKAT, gymnasier, grundskoler, daginstitutioner og banker og mere end 15.000 medarbejdere har deltaget i forskningsprojektet, hvor lederne har fået ledelsestræning, mens man har målt på, hvad træningen har af effekt på medarbejdermotivationen og resultaterne for organisationen.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.