Politik fra rødderne

Stor stigning i enkeltydelser

Den nye integrationsydelse har i Esbjerg og Odense Kommune betydet en fordobling i uddelingen af enkelt–ydelser, og med et nyt lovforslag vil det tal formentlig stige. 

 høringssvar

Af Morten Munkholm | [email protected]

I koret af kritikere  af integrationsydelsen har boligudfordringen været den hyppigste salme. Men der er også andre udfordringer, som har en direkte effekt på kommunernes økonomi, og det har Odense Kommune påpeget i deres høringssvar til det lovforslag, der vil udvide integrationsydelsens omfang.

De har oplevet mere end en fordobling af personer, der modtager enkeltydelser, som skal hjælpe til de basale behov i hverdagen, siden integrationsydelsen blev indført 1. september sidste år. Det er nu 85,7 procent af målgruppen mod 40 tidligere. Også i Esbjerg Kommune har de oplevet mere end en fordobling – fra 22 til 51 procent.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57