Stefan Birkebjerg Andersen, stadsdirektør i Odense Kommune, deltog i paneldebat om digital ledelse på Folkemødet på Bornholm.
Stefan Birkebjerg Andersen, stadsdirektør i Odense Kommune, deltog i paneldebat om digital ledelse på Folkemødet på Bornholm.
Foto: Vibeke Volder / Ritzau Scanpix

Stadsdirektør: “Digitalisering er ikke en værdi i sig selv”

Med digitaliseringen er lederrollen totalt forandret og samtidig præcis som i gamle dage, lyder det fra både offentlige og private topledere.

 ledelse

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

Selvom verden forandrer sig og bliver mere digital, er ledelse stadig præcis som i “gamle dage”. Det handler om at lægge en strategi, sætte retning og motivere. På den anden side stiller digitaliseringen og den teknologiske udvikling nye krav til topledere og gør kompleksiteten og tempoet højere. Samtidig har mange ledere fået en ny og anderledes medarbejdertype med på holdet: Maskiner.

Sådan lød nogle af pointerne fra panelet i en debat om lederrollen i en digital tidsalder på Folkemødet på Bornholm.

I panelet sad blandt andet stadsdirektør i Odense Kommune, Stefan Birkebjerg Andersen, der understreger, at digitalisering ikke er en værdi i sig selv. Det giver kun mening, hvis det giver en værdi for borgerne. Han giver et eksempel:

En midaldrende mand på antabus har måske ikke lyst til, at det første møde er med en sygeplejerske. Så skal han barbere sig og rydde op. Hvis han derimod kan tage kontakt digitalt, kan han være mere tilbøjelig at række ud og passe sin behandling.

I et andet eksempel fra Odense Kommune gav digitalisering bagslag. Da pladsanvisning på børnepasningsområdet blev digitaliseret, faldt ja-tak-procenten markant. Det betød, at kun 32 procent af forældrene sagde ja til den børnepasning, de fik tilbudt.

- Da vi åbnede for muligheden for at ringe til en medarbejder forinden, steg ja tak-procenten til 90 procent, forklarer Stefan Birkebjerg Andersen.

Han ser mulighederne for at handle og lede på baggrund af data som den største forskel på ledelse i dag i forhold til, da verden var analog.

Frigiv de offentlige ledere

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57