Socialdemokraterne har talt volapyk til befolkningen

Fra talerstolen opfordrede Johanne Schmidt-Nielsen regeringen til at vælge Lars Løkke fra i skatteforhandlingerne. På den måde vil de skuffede vælgere igen kunne se regeringens projekt, var budskabet

Ordførertale

Af Redaktionen | [email protected]

BORNHOLM: Der er lige nu en voksende kløft mellem regeringen og det flertal af danskerne, der bragte den til magten. Det peger de katastrofale meningsmålinger for Socialdemokraterne på, og på Folkemødets anden dag fra Cirkuspladsens talerstol slog Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen fast, at regeringen i hendes øjne selv har været ude om de dårlige meningsmålinger ved at skabe en kløft til befolkningen. En kløft, der primært er skabt, fordi regeringen ikke har forstået at tale med et sprog, som den almindelige dansker forstår. 

- Og jeg tror, det er den samme kløft, som i sidste uge førte til sammenbruddet i trepartsforhandlingerne. Kravet om, at lønmodtagerne skal arbejde mere i en tid med tårnhøje arbejdsløshedstal, passer muligvis ind i finansministeriets abstrakte og teoretiske regnemodeller. Men ude i virkeligheden er det det rene volapyk, sagde Johanne Schmidt-Nielsen. 

En samlet fløj
Men Enhedslisten er langt fra begejstret over den manglende opbakning til Socialdemokraterne og SF:

- For hvis Danmark skal klare sig gennem den økonomiske krise, som har sat hele verden på prøve, så har vi brug for samlet stærk venstrefløj. Også for et stærkt Socialdemokrati.

Johanne Schmidt-Nielsen fortalte tillytterne, at hun mener, at befolkningens skuffelse over regeringen, netop er det, som er regeringens største problem.

Stadig håb
Men skuffelsen fra befolkningen kan samtidig også indeholde også en stærk mulighed for at regeringen kan komme tilbage på banen:

- For når man er skuffet, er det ofte fordi, man stadig håber. Fordi man stadig har en tro på, at der bag den regering, som det til tider er svær at genkende, gemmer sig et stort, rødt og solidarisk bankende hjerte.

Og så kom opfordringen fra talerstolen: Hvis regeringen vil med ad den vej, skal den vælge at lave skattereformen sammen med Enhedslisten.

- Helle Thorning hun kan vælge Lars Løkke. Manden, hvis største ønske er, at vælte hende af pinden. Og som for tiden fører sig frem med løfter om nye skattelettelser for 15 milliarder kroner, som ingen aner, hvor kommer fra. Ikke engang ham selv. Eller Thorning kan komme til os. Vi står parat til at forhandle om en social og retfærdig skattereform, sagde Johanne Schmidt-Nielsen og fortsatte:

- Regeringen står ved en skillevej. Skal kløften til de mennesker, der bragte den til magten, graves dybere? Eller skal skattereformen blive første skridt i retning af at genskabe tilliden? For det er ikke for sent.

- Så kom nu, Helle Thorning. Lad os indfri de forventninger, som med rette findes derude. Og lad os vise, at mens højrefløjen står på bankernes side, står venstrefløjen på flertallets side. Lad os vise, at det er venstrefløjen, der bærer vores samfund fremad, lød den endelige opfordring fra Johanne Schmidt-Nielsen.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet