Politik fra rødderne

Tidligere SF-borgmester i Syddjurs, Kirstine Bille er spidskandidat endnu en gang. Hun er et af de kendte navne, SFerne kan håbe går hen og spiller en rolle i forhandlingerne om borgmesterposter.
Foto: Jan Dagø / Polfoto
Tidligere SF-borgmester i Syddjurs, Kirstine Bille er spidskandidat endnu en gang. Hun er et af de kendte navne, SF'erne kan håbe går hen og spiller en rolle i forhandlingerne om borgmesterposter. Foto: Jan Dagø / Polfoto

SF ryster posen med kandidater efter massakre ved KV13

Prøvede SF-kræfter stopper. Følg opstil­ling­erne i Jammerbugt, Nyborg, Roskilde, Silke­borg, Vesthimmer­land, Lejre, Syddjurs og Fredericia, hvor SF i de senere perioder har haft centrale placeringer.

Af Knud Abildtrup | [email protected]

Ved KV13 oplevede SF en større åreladning. Partiet gik fra 340 valgte ved KV09 til bare 116 i en kraftig decimering, der pludselig efterlod mange prøvede byrådsmedlemmer på sidelinjen. Blandt dem, der dog blev valgt ind, har en række erfarne lokalpolitikere op til KV17 nu valgt at trække sig og give plads til nye folk - eller til andre erfarne for den sags skyld.

I Jammerbugt har Erik Ingerslev valgt at stoppe efter hele 32 år - og synes, at han som snart 70-årig har gjort sit. Partiet mistede ved KV13 det ene af to mandater, og nu er Frank Østergaard ny spids.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Politikerliv


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57