S-SF: Kun salg i udsatte boligområder

Hvis regeringens lovforslag om en ny salgsordning for almene boliger skal have bred opbakning, så skal alt salg i ikke-udsatte områder droppes eller skilles ud i et andet lovforslag.

Almene boliger

Af Redaktionen | [email protected]

Selv om regeringen har skruet ned for ideologien i sit projekt med at sælge almene boliger, så vil S og SF ikke umiddelbart stemme for den nye salgsordning. 

De to partier kritiserer, at regeringen fastholder, at lejerne i de velfungerende områder fortsat skal have mulighed til at købe deres bolig, såfremt to tredjedele af beboerne i afdelingen stemmer for at sælge. 

”Ønsker regeringen at få en bredere opbakning til de mere konstruktive dele af lovforslaget, som har til formål at skabe en mere blandet beboersammensætning i de udsatte boligområder, er Socialdemokraterne parate til at støtte en opdeling af lovforslaget, hvor det, der sigter på at sælge ud af almene boliger i ikke-udsatte områder, skilles fra,” sagde boligordfører Thomas Jensen (S) under førstebehandlingen af lovforslaget.

SF kvitterer for tilbagetog

Helt samme holdning har SF, der ellers roste regeringens ændringer af salgsordningen.

”Det er blevet en tungere proces at sælge de attraktive almene boliger, og det er blevet meget sværere at få de favorable lån, som det hidtil har været tilfældet. Det er godt. Det betyder, at regeringen har fortrudt, og det er et tilbagetog, som vi meget gerne vil kvittere for. Men vi forstår ikke, hvorfor det er, at man ikke går hele vejen. Vi forstår ikke, hvorfor man vil opretholde den mulighed, at der skal kunne sælges ud af attraktive almene boliger,” sagde SF’s boligordfører Nanna Westerby.

Socialminister Benedikte Kiær (K) afviste kritikken fra S og SF og forsvarede indholdet i den nye salgsordning. 

”Der er ikke tale om et ideologisk felttog. Der er tale om, at der, hvis der er et stort demokratisk ønske i den enkelte afdeling, åbnes for en mulighed for salg af individuelle boliger, hvis der er mere end to tredjedeles flertal for, at det kan ske,” sagde hun.

Social & sundhed

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet