Politik fra rødderne

Det er fint med valgmuligheder, men det primære ansvar for ældreplejen skal ligge hos kommunerne, mener Socialdemokratiet sog Dansk Folkepartis ældreordførere.
Det er fint med valgmuligheder, men det primære ansvar for ældreplejen skal ligge hos kommunerne, mener Socialdemokratiet sog Dansk Folkepartis ældreordførere.
Foto: Asger Ladefoged / Ritzau/Scanpix

S og DF i fælles udmelding: Kommuner skal ikke tvinges til at udlicitere

Regeringen skal ikke tvinge landets kommuner til at udlicitere en bestemt procentdel af ældreplejen, siger Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti

 forhandlinger

Af Johannes Lange Baunsgaard | [email protected]

Kommunerne skal ikke lade sig presse af regeringen til at lave måltal for udlicitering af hjemmeplejen. For det er der ikke flertal for i Folketinget.

Sådan lyder beskeden fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der i en fælles udmelding vil gøre op med regeringens ønske om, at obligatoriske måltal skal få flere private firmaer til at overtage offentlige opgaver. Særligt inden for ældreområdet mener de to partier, at kommunerne skal være dybt optaget af at levere en god service til de ældre. Her skal opfyldelsen af kvoter ikke være en hovedopgave.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Indkøb

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57