"Jeg skal ikke være Bjarnes stik-i-rend-dreng"

Jesper Petersen har gjort lynkarriere hos Socialdemokratiet med udnævnelsen som finansordfører. Avisen Kommunen har spurgt den tidligere top-SF'er, hvordan han vil præge finanspolitikken.

Finanspolitik

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

S sidder allerede på finansministeriet – hvordan kan du markere dig selvstændigt som ny finansordfører?

 - Jamen, at være finansordfører er jo ikke et personligt promoveringsprojekt. Jeg vil på de indre linier have mulighed for at gøre mine synspunkter gældende. Udadtil handler arbejdet jo om at fremføre Socialdemokratiets politik og vise regeringens linie i den økonomiske politik. Og så vil jeg starte en lille efterforskningsmission og prøve at få styr på, hvor det er, Venstre mener, der skal skæres i velfærden, indføres mere brugerbetaling og fyres i den offentlige sektor. Jeg synes, danskerne har krav på klare svar fra Lars Løkke på, hvad Venstre egentlig vil.

 - Det er en utrolig spændende og vigtig tid at være involveret i finanspolitikken. Vi ser de første forsigtige tegn på fornyet optimisme i økonomien, selvom væksten fortsat er lav. Det tilskriver jeg, at regeringen har fået styr på økonomien, og vi har truffet de beslutninger, der gør, at vores velfærdssamfund også kan være stærkt og solidarisk i fremtiden.

Frygter du ikke primært at blive sendt i byen, når Bjarne Corydon ikke har lyst til at møde pressen?

- Når man har en god og sammenhængende politik, resultater og begyndende økonomisk bedring, så er der jo ingen grund til at frygte pressen. Jeg er sikker på, jeg kommer til at have et meget tæt samarbejde med Bjarne Corydon, men jeg er ikke bekymret for at blive hans stik-i-rend-dreng. Finansministeren sidder ved bordenden i de store forhandlinger. Min opgave bliver i høj grad at afkræve oppositionen svar på, hvad de egentligt vil med Danmark og debattere med dem. Det sker jo typisk i medierne og i folketingssalen, hvis Lars Løkke ellers dukker op. På den måde er rollefordelingen ret klar.

 Hvordan du tolker du selv, at du bliver tildelt en ganske betydelig ordførerpost i S efter kun fem måneders medlemskab? Frygter du at få uvenner i partiet?

- Det tolker jeg som en tillidserklæring fra den socialdemokratiske folketingsgruppe. Som alle ved, har jeg ikke været medlem af Socialdemokraterne i en menneskealder, og derfor er jeg da også selv blevet lidt overrasket over valget. Men jeg er først og fremmest beæret og går ydmygt til opgaven. Jeg vil arbejde hårdt, passe mit arbejde og være en ordentlig kollega. Det har altid været min metode, og den vil jeg fortsætte med at benytte mig af.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet