Politikerspirer satser på lokalpolitik

Tidligere søgte de unge politikere mod Christiansborg, men nu sidder fire af ungdomspartiernes formænd i regional- eller byråd. 

Talenter

Af Sofie Flensburg | [email protected]

Lokal- og regionalpolitik er blevet et hit blandt unge politiske talenter. Tidligere har strømmen af ungdomspolitikere ellers gået i retning af Christiansborg, men efter det seneste valg i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) sidder tre ungdomspolitiske formænd nu i kommunalbestyrelser og en enkelt i regionsråd.

”Kommunalpolitik giver en mulighed for at få hænderne helt ned i den politiske værktøjskasse og træffe dag-til-dag-beslutninger, som har konsekvenser med det samme,” siger den nyvalgte DSU-formand Camilla Brejner Schwalbe, som siden 2009 har været kommunalbestyrelsesmedlem i Tårnby. Hun mener, at den øgede interesse for lokalpolitik skyldes, at flere har fået øjnene op for, hvor stor en del af velfærdspolitikken, der udspiller sig i kommunerne.

Fanen højt

Også Venstres Ungdoms (VU) formand, Morten Dahlin, ser sit arbejde i Greve Byråd som en måde at kombinere sine ideologiske principper med praktisk politik. Desuden mener han, at de unge politikere bidrager til at forny den demokratiske debat i kommunerne. 

”Jeg tror ikke kun, at det er ungdomspolitikere, der lærer af kommunalpolitik. Ude i kommunerne kan der godt gå lidt kassetænkning og ‘vi plejer’-kultur i den, hvor man nærmest ikke er medlemmer af et parti længere, når man først er blevet valgt ind,” siger han.

Ud over Camilla Brejner Schwalbe og Morten Dahlin er Konservativ Ungdoms (KU) og Dansk Folkepartis Ungdoms (DFU) formænd lokalpolitisk aktive. Mens KU-formand Kristoffer Beck sidder i Gladsaxe Byråd, er DFU’s Anders Vistisen regionsrådsmedlem i Midtjylland. 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet