Politik fra rødderne

Politikerspirer satser på lokalpolitik

Tidligere søgte de unge politikere mod Christiansborg, men nu sidder fire af ungdomspartiernes formænd i regional- eller byråd. 

 talenter

Af Sofie Flensburg | [email protected]

Lokal- og regionalpolitik er blevet et hit blandt unge politiske talenter. Tidligere har strømmen af ungdomspolitikere ellers gået i retning af Christiansborg, men efter det seneste valg i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) sidder tre ungdomspolitiske formænd nu i kommunalbestyrelser og en enkelt i regionsråd.

”Kommunalpolitik giver en mulighed for at få hænderne helt ned i den politiske værktøjskasse og træffe dag-til-dag-beslutninger, som har konsekvenser med det samme,” siger den nyvalgte DSU-formand Camilla Brejner Schwalbe, som siden 2009 har været kommunalbestyrelsesmedlem i Tårnby. Hun mener, at den øgede interesse for lokalpolitik skyldes, at flere har fået øjnene op for, hvor stor en del af velfærdspolitikken, der udspiller sig i kommunerne.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57