Plejehjem sjusker med medicinering

Stikprøver viser, at medicinhåndteringen langtfra er i top på de danske plejehjem. Det vigtigste er, at fejlene bliver rettet, siger embedslæger.

 sundhed

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Det er langtfra givet, at plejepersonalet er opmærksomme på at udlevere den rigtige medicin til den rigtige patient på landets plejehjem. En stikprøveundersøgelse viser, at der i otte procent af tilfældene var uoverensstemmelse mellem det angivne antal tabletter på medicinskemaet og antallet af tabletter i doseringsæskerne, som udleveres til patienterne. Det fremgår af Sundhedsstyrelsens rapport over plejehjemstilsynet i 2009.
”De alvorlige fejl sker ofte i forbindelse med medicinhåndteringen, fordi konsekvenserne af en forkert medicinering kan være alvorlige. De bliver typisk begået af personalet, fordi de forventer, at andre håndterer det – og så bliver det bare ikke gjort,” siger embedslæge i Region Syddanmark Henrik Kirkeby. Plejehjemmene får anmærkninger, hvis de ikke har indarbejdet ordentlige procedurer og faste arbejdsgange og begår fejl i forbindelse med dokumentation, korrekt mærkning og udlevering.

Kan ikke helt undgå fejl

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57