Opposition: Korrekturfejl svækker regeringsgrundlag

Forklaringen fra økonomi- og indenrigsministeren om en korrekturfejl i regeringsgrundlaget om tilkøbsydelser stiller spørgsmålstegn ved andre dele af regeringsgrundlaget, mener oppositionspartierne.

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Hvor mange korrekturfejl risikerer man at støde på i regeringsgrundlaget, spørger oppositionen sig selv. Det sker efter, at økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har forklaret, at kommunerne alligevel ikke får lov at tilbyde borgerne ekstra services mod betaling, selv om det står i regeringsgrundlaget. Der er sket en korrekturfejl, forklarer ministeren til Kommunen.

”Det er den mest besynderlige begrundelse, jeg nogensinde har hørt,” siger konservatives kommunalordfører Mike Legarth.

Samme forundring finder man hos Liberal Alliance.

”Det er da mærkeligt, at der åbenbart er tale om en korrekturfejl. Hvor mange andre fejl er der så i regeringsgrundlaget,” spørger kommunalordfører Leif Mikkelsen.

Spørgsmål til ministeren

I Venstre vil man stille en række spørgsmål til Margrethe Vestager på baggrund af sagen. Det drejer sig både om § 20-spørgsmål og spørgsmål i kommunaludvalget.

”Man kan jo godt blive lidt usikker på, om man så kan stole på resten af regeringsgrundlaget, når man laver så graverende en fejl. Det virker lidt useriøst,” siger kommunalordfører Jacob Jensen.

Han vil blandt andet spørge ind til, hvad der så afgjorde regeringens holdning om ikke at lade kommunerne tilbyde tilkøbsydelser. En beslutning han i øvrigt bifalder.

”Vi mener ikke, det er kommunernes opgave at gå ud og lave en nebengesjæft og drive forretning med det her. Deres opgave er at levere en god service på de områder, hvor de visiterer folk til en ydelse,” siger han.

 

Større offentlig sektor

Mike Legarth glæder sig også over udfaldet.

”Vi er glade for, at det endte sådan her, fordi vi mener, at kommunale tilkøbsydelser vil medvirke til en større offentlig sektor og et øget skattetryk.”

I Liberal Alliance synes man omvendt, at der er tale om en ærgerlig sag.

”Hvis man skal tale om, at kommunerne skal have større frihedsgrader, som denne regering jo har talt om, så må man sige, at man ikke lever op til det i praksis med det her,” siger kommunalordfører Leif Mikkelsen.

Han mener, at borgerne er bedst tjent med ikke at skulle have to forskellige til eksempelvis at gøre rent i hjemmet, mens han omvendt mener, at flere opgaver bør udliciteres, og hele ydelsen derfor også kunne leveres af et privat firma.

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet