Kommunen.dk
MENU

Odense investerer i atomvåben og børnearbejde

Odense investerer i atomvåben og børnearbejde

Efter først at have hemmeligholdt sine investeringer er Odense vendt på en tallerken, og lægger nu oplysninger om kommunens investeringer åbent frem. Det afslører store etiske problemer.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Odense Kommune investerer i både børnearbejde, atomvåben og miljøsvineri. Det står klart, efter Odenses økonomiudvalg har besluttet at lægge delvise oplysninger om kommunens aktieinvesteringer åbent frem. I sidste udgave af avisen Kommunen forsvarede borgmester Jan Boye (K) ellers med næb og kløer, at økonomiafdelingen hemmeligholdt oplysningerne af hensyn til kommunens kapitalforvalters konkurrenceevne. Et hensyn, der ifølge borgmesteren vejede tungere end borgernes mulighed for at få indsigt i, hvad deres skattekroner er investeret i. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.