Ny liste: 21 kommuner søger om at få regionalt spillested
Ny liste: 21 kommuner søger om at få regionalt spillested

Opdatering 29. april: Statens Kunstfond har nu udpeget, hvem der bliver regionalt spillested for 2021-2024. Du kan læse listen ved at klikke her.
Scenen er sat på landets spillesteder, hvor man nu venter på afgørelsens time. Den 28. februar var der nemlig deadline for ansøgninger til at blive regionalt spillested for perioden 2021 til 2024. Nu er Statens Kunstfond Projektstøtteudvalg i gang med at gennemgå ansøgningerne.
Og det er en ombejlet titel at få for både spillesteder og kommuner. Med titlen følger nemlig en årlig millionstøtte fra staten, som kan hjælpe med at udvikle det lokale musikliv.
Udvalget forventer at udpege de nye regionale spillesteder i løbet af foråret.
26 spillesteder fordelt over 21 kommuner har således søgt, hvilket vidner om en bred kommunal opbakning til musiklivet. For at komme i betragtning som regionalt spillested skal den lokale kommune nemlig være klar til selv at poste penge i form af kommunal medfinansiering.
Sidste gang, Statens Kunstfond udpegede spillesteder, var tilbage i maj 2016. Dengang fik fonden 27 ansøgninger, hvoraf 18 blev udvalgt. Hvor mange fonden vælger denne gang, er ikke givet på forhånd.
Kunstfonden vurderer blandt andet ansøgningerne efter geografisk spredning i landet, talentudvikling af unge musikere i vækstlaget, spillestedets evne til at arrangere koncerter på tværs af forskellige genre.
De 26 spillesteder, der søger om at blive regionalt spillested 2021-2024
Albertslund: Forbrændingen
Bornholm: Musikhuzet Bornholm
Esbjerg: Tobakken
Frederikshavn: Det Musiske Hus
Helsingør: Kulturværftet
Herning: Fermaten
Hillerød: Klaverfabrikken
Kolding: Godset
København: Alice
København: Jazzhus Montmartre
København: Musikforeningen Loppen
København: Vega (Koncertvirksomhedens Fond)
Norddjurs: Pavillonen
Odense: Odense Live Fonden - Posten/Dexter
Randers: Turbinen - Værket
Ringkøbing-Skjern: Generator
Roskilde: Gimle
Slagelse: Fonden Slagelse Musikhus
Sønderborg: Sønderborghus
Thisted: Spillestedet Thy
Viborg: Paletten
Vordingborg: Stars
Aalborg: Studenterhuset Aalborg
Aarhus: Fonden Voxhall - Atlas og Voxhall
Aarhus: Radar
Aarhus: Train-fonden
Kilde: Statens Kunstfond
Venter i spænding
På spillestedet Paletten i Viborg håber kunstnerisk og administrativ leder Peter Ramsdal inderligt, at man denne gang bliver udvalgt af kunstfonden.
- Vi krydser fingre: Med de penge, der følger med, vil vi kunne hyre flere og bedre navne, og vi vil kunne gøre en masse ting, som der ikke er penge til i dag. For eksempel styrke samarbejdet med alle de lokale aktører og gøre mere for det lokale musikliv, siger Peter Ramsdal.
Paletten var tidligere regionalt spillested tilbage i 2005 til 2008, men i den efterfølgende ansøgningsrunde fik stedet afslag på sin afsøgning. Og sidste gang man kunne søge, valgte Paletten helt at lade være.
- Men det, der gør, at vi har forhåbninger denne gang, er, at Viborg er landets næststørste kommune rent geografisk, og at der ikke findes et regionalt spillested i nærheden. Det er den ene ting. Den anden er, at vi flytter ind i nybygget sted til efteråret, som kommunen har investeret 10 mio. kr. i, og som ligger ved Viborgs Kulturhus.
- Det betyder, at vi bliver lidt en schweizerkniv og kommer til at kunne nogle flere ting, siger Peter Ramsdal.
De 18 nuværende regionale spillesteder
Sidste gang valgte Statens Kunstfond 18 regionale spillesteder, som hver modtager et årligt millionbeløb i støtte fra 2017 til udgangen af 2020.
Fermaten, Herning - 1,6 mio.
Gimle, Roskilde - 1,8 mio.
Klaverfabrikken, Hillerød - 1 mio.
Posten/Dexter, Odense - 2,3 mio
Radar, Aarhus - 1,5 mio.
Spillestedet Thy, Thisted - 1 mio.
Sønderborghus, Sønderborg - 1,4 mio.
Tobakken, Esbjerg - 1,8 mio.
Stars, Vordingborg - 1,7 mio.
Voxhall, Aarhus - 2,2 mio.
Train, Aarhus, 1,4 mio.
Turbinen, Randers - 1,5 mio.
Det Musiske Hus, Frederikshavn - 1,1 mio.
Studenterhuset, Aalborg - 1,7 mio.
Musikhuzet, Rønne - 1,7 mio.
Vega, København - 3,4 mio.
Alice, København - 3,6 mio.
Godset, Kolding - 2 mio.
Om regionale spillesteder
Statens Kuntfond skriver:
De regionale spillesteder har som formål at formidle, præsentere, profilere og udvikle det rytmiske musikliv lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Fokus er på kvalitet, mangfoldighed og fornyelse.
Statens Kunstfonds tilskud til regionale spillesteder finansieres af årlige bevillinger på finansloven. For at blive regionalt spillested er det en betingelse, at spillestedet har opnået en substantiel kommunal medfinansiering
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.