Kommunen.dk
MENU

Debat/ Nu må kommunerne vælge

Debat/ Nu må kommunerne vælge

16. apr. 2016
Redaktionen
REDAKTIONEN
KOMMUNEN
Email
”Spørgsmålet er ikke længere, hvordan den enkelte landsby kan udvikles og blive mere overlevelsesdygtig; spørgsmålet er, hvordan flest mulige landsbyer undgår at skulle hive byskiltet op af jorden og nedlægge sig selv.”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Udviklingen i de mindste danske landsbyer går stort set kun én vej: De afvikles. De nationale flyttemønstre er udtryk for en global trend, som ingen kan ændre med et snuptag, men måske har kommunerne særlig siden kommunalreformen, tænkt for kortsigtet på deres yderområders vegne, når de har effektiviseret, slået sammen og strømlinet deres administration. Mange steder forklares udviklingen i de små landsbyer i hvert fald med en kausal kædereaktion, hvor kommunerne har taget det første skridt.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.