Tobias Bengtson og Emil Petersen tog initiativ til fodboldholdet og er i dag trænere for kammeraterne.
Tobias Bengtson og Emil Petersen tog initiativ til fodboldholdet og er i dag trænere for kammeraterne.
Sofie Lind

‘Nu har vi noget at se frem til hver uge’

Tobias Bengtson og Emil Petersen startede i 2016 et fodboldhold for socialt udsatte unge drenge med hjælp fra kommunen og en række foreninger. Projektet har givet drengene mere overskud og glæde i hverdagen - og så har de lært at tage ansvar.

udsatte

Af Sofie Lind | [email protected]

Der er bælgmørkt rundt om Brøndby Stadion, men lyset står tændt i den indendørs træningshal, hvor lyde af bolde mod væggene og tilråb fylder den iskolde mandagsaften.

Lydene stammer fra det fodboldhold, som er igangsat af de to 20-årige drenge Tobias Bengtson og Emil Petersen med hjælp fra Mohamad Saleh fra Ungeindsatsen i Brøndby Kommune, Brøndby IF og Dansk Idrætsforbund.

Tobias Bengtson og Emil Petersen fik idéen tilbage i 2016, og med hjælp fra Mohamad Saleh blev drømmen hurtigt til virkelighed. Nogle af spillerne på fodboldholdet er unge drenge, der ikke altid har haft det lige nemt - unge, der har hængt på gaden, siddet for meget derhjemme og har været arbejdsløse eller som ikke er under uddannelse.

Ansvarsbevidst og klar i hovedet
Ikke nok med at drengene har fået muligheden for at rykke ind på Brøndby IF’s baner, så kan de mærke, at hverdagen er blevet markant lettere. Især Tobias Bengtson kan mærke, at han har fået bedre kondi og har meget mere overskud i hverdagen.

- Man er blevet mere klar i hovedet, fordi man kommer ud og laver noget og ikke kun sidder derhjemme. Nu har vi noget at se frem til og glæde os til hver uge på grund af fodbolden, siger Tobias Bengtson, imens han hopper på stedet for at varme op, inden det bliver hans tur til at suse ud på banen.

De to trænere står selv for at rekruttere nye til holdet, og det eneste krav er, at det skal være nogen fra deres omgangskreds, som alle på holdet kender. Ifølge Emil Petersen har rollen som træner og initiativtager givet dem en større forståelse for at tage ansvar - både overfor holdet, men også helt normale hverdagsting.

- Man bruger meget tid på holdet, og udover træning skal man også vaske sit fodboldtøj, arrangere kampe og holde styr på det hele. Man har et andet ansvar, siger han, inden han og Tobias Bengtson drøner ud på fodboldbanen.

Tillid er et must
Drengene startede i serie seks og er nu i serie fem. Drømmen er ifølge drengene også at rykke yderligere op i serie 4 til sommer - Og på sigt rykke videre op i rækkerne.

- Jeg kan godt få lidt kuldegysninger over, hvor langt vi er nået med holdet. Det er en rigtig fed ting at være en del af. Især fordi det jo også er Brøndby IF og ikke ‘bare’ vores eget. Vi er en del af noget større, siger Emil Petersen forpustet, da han med Tobias Bengtson i hælene kommer ud fra banen.

De påpeger, at tillid er vigtig - både til hinanden og til kommunen. Det kunne ikke være gået så stærkt og været så vellykket uden god vejledning og støtte fra Mohamad Saleh, mener drengene. Det kan da også ses, at forholdet mellem Mohamad Saleh og drengene er helt afslappet, da han kigger ind til deres træning.

- Nå ‘Mo’, så kom du endelig og så os, puster de to drenge i et ordentligt grin og puffer kærligt til Mohammed Saleh på vej ud af banen.

Læs den anden artikel om projektet: Ildsjælen, der spiller på sidelinjen

Børn & unge

Kultur

Social & sundhed

Tilmeld dig nyhedsbrevet