Nu er det første spadestik taget på Amager Bakke

Etableringen af fremtidens grønne energianlæg, der skal hive mere energi ud af affaldet og samtidig være skibakke, er nu igang

PLAN OG BYG

Af Redaktionen | [email protected]

Amager Bakke er navnet på Københavns nye energianlæg. Et anlæg, der sætter helt nye grønne standarder for energiudnyttelse af det affald, vi alle hver dag smider i skraldespanden. Energianlægget vil kunne kendes på sin karakteristiske arkitektoniske udformning, hvor tag og sider kan bruges som rekreativt område – blandt andet med en skibakke, tegnet af Bjarkes Ingels Group, BIG.   

Det nye anlæg øger energiudnyttelsen af affaldet med mere end 25 procent samtidig med, at det vil reducere udledningen af NOx med 85 pct. og røgens svovlindhold med 99,5 pct. Og netop gevinsterne for klima og miljø har været helt centrale i planlægningen af byggeriet.

- Med Amager Bakke er vi med til at realisere visionen om et bedre klima og miljø for fremtidige generationer. At vi i højere grad slipper for at bruge kul til at lave energi, er en løsning, der både er bedre og billigere for borgerne, virksomhederne og miljøet. Det er jeg meget tilfreds med, og jeg mener, at alle københavnere bør være stolte over, at vi er helt forrest, når det handler om at udnytte energien i vores affald - med positive gevinster for både miljø, klima og borgernes pengepung, fordi vi kort og godt får meget mere energi ud af hver eneste pose affald, siger bestyrelsesformand for ARC, tidligere kendt som Amagerforbrænding, Mogens Lønborg.

 

Ski på toppen
Amager Bakke bliver ikke bare en gevinst for klima og miljø. Også københavnerne vil få stor glæde af anlægget. Først og fremmest er der god økonomi i at udnytte energien i affaldet.
Derudover bliver selve byggeriet et spektakulært skue med mulighed for oplevelser på taget – man kan stå på ski, køre mountainbike eller blot nyde den fantastiske udsigt ud over København og Øresund.

- Jeg er stolt over, at vi nu tager første skridt på vejen mod det nye energianlæg, Amager Bakke. Vi bliver nu i endnu højere grad en del af byen og byens liv, og det nye anlæg bliver i verdensklasse, når det kommer til at udnytte energien i vores affald. Samtidig løfter vi med skibakken på toppen og det grønne område omkring anlægget den kreative overligger for, hvordan et energianlæg kan integreres i en storby som en aktiv del af byens liv og kultur, siger direktør for ARC, Ulla Röttger.

Markeringen, af at Amager Bakke er på vej, understreges med et navneskifte. Samtidig med første spadestik skifter Amagerforbrænding navn til ARC (I/S Amager Ressourcecenter).

 

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet