Monsterpark-rygte bag pludselig solcelleændring

Investorer skulle have udvist konkret interesse i at anlægge en gigantisk solcellepark. Det kan forklare lyn-lovindgreb på området

ENERGI

Af Redaktionen | [email protected]

Der er i den danske solcelle-verden opstået et rygte om en konkret interesse for at anlægge en monstrøs solcellepark på abnorme 300 MW - næsten lige så meget som den samlede danske solcelleeffekt. Rygtet florerer både på embedsplan og i branchen selv. Det har dog ikke været muligt at få oplyst flere detaljer, såsom hvem de interesserede investorer skulle være, og hvor i landet parken i givet fald skulle ligge. Det skriver Ingeniøren.

Det er uvist, om det overhovedet har været realistisk at få kommunale tilladelser og plads til et sådan projekt. Ikke desto mindre er rygtet med til at forklare, hvorfor klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) og energiforligets partier i går foretog et hasteindgreb over for store, jordbaserede solcelleanlæg, der ved at blive opsat ved siden af hinanden kunne udgøre deciderede solcelleparker.

Flere investorer skulle nemlig spekulere i parker, da det med reglerne for store anlæg og støttesatser skulle vise sig at være en ganske god forretning at sælge solcellestrømmen fra i stor skala. De tidligere regler gav støtte til alle solcelleanlæg på op til 400 kW. Men med lovindgrebet onsdag fratog politikerne alle anlæg over 6 kW støtten, med mindre de installeres på tagflader.

tsp

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet