Miljøpartiet fokuserer også på kommunalvalg

Christian H. Hansens parti Fokus er på vej med kandidater til kommunalvalget i flere kommuner og regioner.

Kommunalvalg 2013

Af Knud Abildtrup | [email protected]

Ved kommunalvalget i 2009 var 'miljø' et element i listenavnet i både Miljølisten på Fanø, Miljølisten i Randers og Kultur- og Miljølisten i Odder. I Slagelse optrådte 'Det Grønne Slagelse' og i Thisted 'Naturens Stemme'.

Det i sig selv at stille op med det lokale miljø på dagsordenen har ikke været det helt store trækplaster – rent stemmemæssigt. I Odder Byråd sidder dog en miljøliste-politiker, Hanne Broe, der er formand for miljø- og teknikudvalget. Og tidligere sad Søren Vinding i byrådet på Fanø, valgt for Miljølisten, men han skiftede siden til SF.

Siden sidste valg er et landsdækkende parti – omend af de små – dukket op med 'miljø' i sit navn. Tidligere medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, Christian H. Hansen, satte sig i marts 2010 i spidsen for Miljøpartiet Fokus, der nu er på vej flere steder. Partiet vil blandt andet arbejde for bedre dyrevelfærd og satser på klima- og energipolitik. Andre mærkesager er økologisk landbrug, ophævelse af regionerne, at hospitalerne igen skal administreres af staten og mere forebyggende indsats over for fysiske og psykiske sygdomme.

- Vi forventer at stille op i en række kommuner landet over. Dog er det ikke helt fastlagt hvor endnu, siger Christian H. Hansen til dknyt.

Går efter alle regioner

Partiet Fokus er i øjeblikket i gang med interne kurser i kommunalpolitik og forventer at kunne stille med kandidater i Tårnby, Kolding, Viborg, Holstebro, Helsingør, Sorø, København, Slagelse og Odense, men alle navne er ikke på plads.

Det er til gengæld tilfældet i Lejre, hvor det nuværende byrådsmedlem Richard Bentzen i maj 2010 skiftede fra Dansk Folkeparti til Miljøpartiet Fokus, og han er dermed den eneste folkevalgte for det lille parti.

Rikke Cramer har også repræsenteret Fokus i byrådet i Viborg, men repræsenterer i dag Socialdemokraterne.

Miljøpartiet Fokus forventer også at deltage i regionsvalget. Her er kandidaterne klar i Syddanmark og Hovedstaden, men partiet forventer at blive klar i alle fem regioner.

Som et kuriosum kan nævnes, at der ved kommunalvalget i '09 – altså før Miljøpartiet Fokus eksisterede – også opstillede lister med navnet Fokus eller Focus: Focus Fredensborg i Fredensborg og Fokuslisten i Furesø.

Teknik & miljø

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet