Mercell: Fejl skyldes salgskonsulent

I sidste avis skrev Kommunen om Mercell, der i et salgsdokument tilbød kunder muligheden for at få unikke udbud 3-5 dage, før de sendes til TED. Administrerende direktør i Mercell Ole Petter Fjellstad forklarer nu, at der er tale om en fejl i tilbudsmaterialet.

Interview

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Du siger, at der er sket en fejlagtig information i salgsmaterialet. Kan du forklare det?

Vi har selvfølgelig flere mailskabeloner, og det her var en af de mailskabeloner, som vi har benyttet. Og her har en af vores salgskonsulenter formuleret sig fejlagtigt.

Selvfølgelig skal det ikke ske, og selvfølgelig skulle vi måske have haft en rutine for at fange denne type ting, men det er en fejl, der er sket, og det erkender vi.

Betyder det så, at I ikke har gjort, som der stod i jeres salgsmateriale?

Som vi også har skrevet til Konkurrencestyrelsen, så har vi teknisk set slet ikke mulighed for at publicere det nationalt, før det er sendt til TED. 

Hvor mange leverandører har så fået det her materiale?

Det tør jeg ikke sige. Vi har ikke set på, hvor mange det her er sendt til. 

Nu sender vi informationsmateriale ud til samtlige indkøbere og indkøbsansvarlige i kommunerne her i Danmark for at præcisere, at der er sket en fejl, men at der ikke som sådan er en fejl i systemet.

Dernæst sender vi også en nyhedsmail til samtlige kunder og leverandører, hvor det også bliver præciseret.

Hvordan har I annonceret udbuddene?

Hvis man går ind på vores hjemmeside og finder siden med de her 29-30 kommuner, så kan du trykke på hvert enkelt af deres logoer, og så har du fuldt overblik over de enkelte udbud fra de enkelte kommuner, som er publiceret. Det kan alle gå ind og se.

Men andre end jeres leverandører har jo ikke vidst, at de kunne finde frem til denne information på jeres hjemmeside, hvis de trykkede på et logo for en kommune på en underside?

Nu har du talt med flere konkurrerende firmaer på markedet. 

De har jo folk til at sidde og finde frem til denne her type information, og de har også kunnet finde det. Ligesom andre kan gøre det.

I et svar til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skriver Mercell desuden, at man har præciseret internt i organisationen, hvordan forretningsgangen i systemet fungerer på dette område, og at man efter 1. marts ligeledes sender udbuddet til udbud.dk.

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet