Markant fald i biler efter trafikomlægning

Nørrebrogade har fået flere cyklister, mindre støj og hurtigere busser, viser ny evaluering

TRAFIK

Af Redaktionen | [email protected]

Siden Københavns Kommune i 2008 begyndte trafikomlægningen af Nørrebrogade, er biltrafikken på gaden faldet med 60 procent.

Dengang kørte der hver dag 15.000 biler hen over Dronning Louises Bro, men det tal er i dag faldet til 6.000 de seneste to år.

Det viser den første evaluering af trafikprojektet på Nørrebrogade, der samtidig slår fast, at antallet af fodgængere tilsvarende er steget med 60 procent, og at 20 procent flere hver dag krydser broen på cykel. Det skriver Politiken i dag.

Halveret støjniveau
Og ikke nok med det: Antallet af trafikuheld er reduceret med 45 pct., støjniveauet er halveret og bussernes rejsetid gennem gaden er faldet med 10 pct.

Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) er meget glad for resultaterne af evalueringen. 

- Det er rigtig flot. Vi har gjort det bedre for 90 pct. af gadens brugere. Det er positivt, og det kan vi være stolte af, siger hun til Politiken.

Københavns Kommune gør dog opmærksom på, at biltrafikken højst sandsynligt vil stige lidt igen, når arbejdet ved Nørreport bliver færdigt, men selv på det tidspunkt vil biltrafikken stadig ligge 45 procent under niveauet fra 2008.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet