Politik fra rødderne

”Man overser smådriftsulemper”

Regeringen regner med stordriftsfordele for hundreder af millioner med objektiv sagsbehandling. Men man overser de smådriftsulemper, man efterlader kommunerne med, siger effektiviseringsforsker Kurt Houlberg.

 effektivisering

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Der er skruet op for forventningerne til objektiv sagsbehandling. Når de fem nye centre har etableret sig, vil kommunerne spare 300 millioner kroner om året, siger regeringen. Men ifølge kommunalforsker Kurt Houlberg overser man ofte væsentlige detaljer i sådanne beregninger.

”Den type konstruktioner bygger på stordriftsfordele ved samling af opgaverne. Man vil gerne tage effektiviserende tiltag, men ofte overser man de smådriftsulemper, som opstår ved de opgaver, der forbliver i kommunerne. Når det bliver billigere per sag i store enheder, bliver det dyrere per tilbageværende sag i kommunen.  Det har ikke været en central del af de analyser, der har ligget til grund for objektiv sagsbehandling,” siger Kurt Houlberg, der er programchef hos Anvendt KommunalForskning.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57