Leder uden det formelle stempel

Større indsigt og fokus på sig selv og sin egen rolle, var noget af det, Lotte Knudsen fik ud af Esbjergs talentprogram. 

Talentudvikling

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Lotte Knudsen er udviklingskonsulent i Esbjerg Kommune. Hun har deltaget i kommunens toårige talentprogram. 

”Mit formål var, at jeg ville prøve det af. Jeg ville have en større indsigt i, hvad det gik ud på, jeg ville have nogle værktøjer at gøre det med. På den måde har jeg nået de mål, jeg havde sat op,” siger Lotte Knudsen, og fortæller, at hun er blevet afklaret i forhold til, at hun fremover skal beskæftige sig med den mere udviklingsorienterede del af ledelse frem for en driftslederstilling.

”Det, jeg har fået mest ud af, er, at sætte fokus på mig selv. Og at jeg blev klar over, at jeg i det job, jeg har, faktisk udfører en masse ledelse. Det var ret tydeligt for mig, at selv om jeg ikke har det formelle stempel på ryggen, så er det at være udviklingskonsulent også i høj grad også at være leder,” siger hun. 

Leder i maven

Lotte Knudsen blev opfordret til at søge, men hun mener, at alle med en leder i maven har en chance:

”I medarbejdersamtalerne har man jo mulighed for selv at sige: Hør her chef, jeg er interesseret i det her – synes du ikke også, at jeg har talent? Jeg synes, det er en god måde at gøre det på,” siger hun og afslutter: 

”Det er noget, jeg sætter pris på, som led i, at kommunen anerkender nogle kompetencer hos medarbejderne. Men jeg tror ikke, at ens loyalitet bliver større, tværtimod næsten. Det sætter jo netop fokus på at: hov, var der et job der eller der, uanset om det er her i huset, i en privat virksomhed eller i andre kommuner.”

HR & uddannelse

Organisation & ledelse

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet