Lækkede persondata til Danske Kommuner

Borgmester og KL-chef kan have udleveret fortrolige oplysninger til journalist ved KL’s blad, Danske Kommuner.

Randers

Af Carsten Terp Beck Nilsson | [email protected]

Når KL’s konsulenter rådgiver kommunerne om afskedigelser, kan det foregå i et tæt samspil med redaktionen  af KL’s blad, Danske Kommuner. Det dokumenterer en hidtil hemmeligholdt mail fra kontorchef i KL, Karsten Thystrup, til borgmester i Randers  Henning Jensen Nyhuus (S).

Mailen dokumenterer, at der har været en uhellig alliance mellem KL og borgmesteren i en personalesag mod kommunens to topdirektører.

Mailen omhandler en artikel, som skulle bringes i Danske Kommuner. I artiklen skulle Henning Jensen Nyhuus have lejlighed til at fortælle sin version af personalesagen. Men mailen viser, at journalisten har fået for meget viden, som han kun kan have fået fra borgmesteren eller kontorchefen. 

”Det går ikke,” skriver Karsten Thystrup i begyndelsen af mailen og senere:

”Den detailviden, som Rudi (journalisten, red.) har i hovedhistorien kan han jo ikke have fået ud af den blå luft – og den skal nedtones uden at miste ”bid” – det gør jeg.”

To eksperter vurderer overfor Kommunen, at hvis der er udleveret fortrolige oplysninger fra en personalesag, har Karsten Thystrup og Henning Jensen Nyhuus brudt deres tavshedspligt eller persondataloven.

I Randers har oppositionen flere gange anmodet om at få mailen udleveret – uden held. Borgmester Henning Jensen Nyhuus siger til Kommunen, at mailen hverken er gemt eller noget andet mistænkeligt.

 

Arbejdsmarked

HR & uddannelse

Kommunikation

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet