Politik fra rødderne

KMD frygtede at tabe udbud

Risikoen for at tabe udbud var stor, og derfor måtte it-koncernen undgå konkurrence. Sådan lød ræsonnementet hos en række chefer i KMD i årene 2004 til 2009, viser interne dokumenter.

 konkurrence

Af Sine Riis Lund | [email protected]

De blev underkendt på stribe, da Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i 2010 lod dommen falde over kommuner, der ikke var gået i udbud med virksomhedssystemet KMD Opus de foregående år. I alt 29 ud af de 34 undersøgte kommuner havde ifølge styrelsen brudt udbudsdirektivet.

En del af forklaringen på kommunernes ulovlige praksis skal formentligt findes hos KMD, viser en rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fra slutningen af marts i år. Styrelsen konkluderer, at KMD i årene 2004 til 2009 har efterlevet en strategi om at tilskynde Tønder, Vordingborg, Skive og Rudersdal til at indgå it-kontrakter uden forudgående udbud.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57