Klimamål skal gøres interessante for andre end teknikere

Københavns kreative klimaløsninger bliver fundet på tværs af faggrænser ved internationalt, mange-fagligt topmøde

KLIMA

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

150 unge ingeniører skal i samarbejde med kaospiloter, designere, planlæggere og arkitekter finde frem til nogle af de løsninger, som er nødvendige for, at København kan leve op til sine klimamål i 2025. Det sker på workshoppen Copenhagen Creative Summit, som bl.a. får besøg af klima-, energi-, og bygningsminister Martin Lidegård (R) og borgmester for teknik og miljø i København, Ayfer Baykal (SF). 

Seniorrådgiver i Københavns Kommune for Grønne Erhverv Jacob Hartmann ser det som altafgørende, at fremtidens løsninger bliver fundet på tværs af faggrupper og private og offentlige aktører.

- Jeg tror ikke, at vi får løst klimaudfordringen, hvis vi ikke får gjort den interessant for andre end alene os teknikere. Vi har en bunden opgave, vi skal have løst, men hvis ikke løsningerne bliver efterspurgt fra en bred vifte andre, så tror jeg, at det er op ad bakke at komme i hus med de meget ambitiøse klimamål, vi er nødt til at have, siger Jacob Hartmann, som også er idémanden bag Copenhagen Creative Summit.

Så små frø
Ingeniører rundt om i Europa har netop fået præsenteret ti udfordringer med relation til klimaudfordringerne, som de på workshoppen skal forsøge at løse i samarbejde med de mere kreative kræfter for blandt andet at generere en ekstra efterspørgsel på klimaløsningerne.

- Vi kan ikke trylle frem, at folk skal få øje på hinandens kompetencer, men vi kan så det som små frø. Pointen med workshoppen er, at man skal gå derfra med en følelse af, at det egentlig var meget sjovt at arbejde sammen med ’de der andre’, siger Jacob Hartmann.

Udfordringerne spænder bredt: Fra at øge indsamlingen af plastaffald til en omstilling af varmesystemet til vedvarende energi, så CO2-aftrykket mindskes mest muligt. Mens workshoppen forsøger at bygge bro over fagligheder, er selve formen også anderledes end normalt.

- Jeg er selv dødtræt af at gå til kedelige møder og konferencer. Her prøver vi at praktisere det, vi snakker om: Ved at bombardere folks hjerner og sanser vil vi fremkalde følelser, for hvis man kan forankre et budskab i følelser, så husker alle det bedre, siger Jacob Hartmann.
’Sansebombardementet’ vil bl.a. bestå af kunst, musik og mad fra Kairo, Sierra Leone, Somalia og Marokko.

 

Fakta
- Workshoppen starter d. 5. oktober 2012.
- Copenhagen Creative Summit har fire spor: Young Engineers Solutions, KBH 2025 - Nye klimapartnerskaber, Grønne Erhverv – Carbon 20 og Projekthuset KPH, som arbejder sammen om at løse hovedstadens klimaudfordringer.
- Der skal uddeles 8 priser. Erhvervspanelet består bl.a. af Anders Eldrup.

 

Klima

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet