Kommunen.dk
MENU
Stormen Hans ramte Norge og Sverige hårdt, mens den også forårsagede skader i Danmark. Det voldsomme vejr får både De Konservative og KL til at opfordre regeringen til skynde sig med sin nationale strategi for klimatilpasning.
Stormen "Hans" ramte Norge og Sverige hårdt, mens den også forårsagede skader i Danmark. Det voldsomme vejr får både De Konservative og KL til at opfordre regeringen til skynde sig med sin nationale strategi for klimatilpasning.
Foto: Stian Lysberg Solum/AFP/Ritzau Scanpix

KL og oppositionen efterlyser national handleplan for klimasikring efter voldsomt sommervejr

KL og oppositionen efterlyser national handleplan for klimasikring efter voldsomt sommervejr

Skiftende regeringer har siden 2020 arbejdet på en national strategi for klimasikring. Et udspil venter fortsat, hvilket skaber stor frustration i kommunerne.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Mens Danmark slap nådigt med et par væltede træer, lokale oversvømmelser og en række badehuse i havet, var konsekvenserne af regn og storm i august på et helt andet niveau i Norge. Flere steder målte man den højeste vandstand i 50 år, knap 4.000 borgere måtte evakueres på grund af vandmasserne, mens de økonomiske omkostninger endnu ikke er opgjort. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.