Kommunen.dk
MENU
Økonomi betyder “ikke en skid for Birthe Johansens beslutning om at blive på arbejdsmarkedet. Det er kontakten og omsorgen for beboerne, der får hende til at fortsætte.
Økonomi betyder “ikke en skid” for Birthe Johansens beslutning om at blive på arbejdsmarkedet. Det er kontakten og omsorgen for beboerne, der får hende til at fortsætte.
Foto: Cathrine Ertmann

“Jeg gruer for den dag, jeg skal gå på pension”

“Jeg gruer for den dag, jeg skal gå på pension”

“Stop nu, dit gamle øre!” Sådan siger folk indimellem til 76-årige Birthe Johansen, der arbejder som sygehjælper på 54. år. Men det skal hun nok selv bestemme.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Når 76-årige Birthe Johansen har været til vandgymnastik torsdag aften, får hun som regel en time på øjet, inden hun møder ind til sin nattevagt på Toftehøj, der er en socialpsykiatrisk boenhed for 32 sindslidende voksne i Aabybro. De sidste 45 år har hun arbejdet i nattevagt som sygehjælper, og selvom den ene hofte er kunstig, og hun halter lidt, gruer hun for den dag, hun ikke længere skal gå på arbejde.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.