I Folketinget før tid

Manu Sareen skal vikariere for Lone Dybkjær, og dermed kommer den radikale kommunalpolitiker endnu hurtigere i Folketinget end ventet.

Ugens uungåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Gruppeformanden for Radikale Venstre i Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune har flere gange takket nej til en borgmesterpost, fordi han stiller op til Folketinget som partiets spidskandidat ved næste valg. Han glæder sig til fremover at satse på landspolitik og de store reformer efter ti års arbejde med kommunalpolitik.    

Hvordan fik du beskeden om, at du efter nytår skal i Folketinget som vikar for Lone Dybkjær?

Jeg var i Jylland og kørte i bil på motorvejen ved Sønderborg, da Lone ringede og fortalte mig, at jeg skal vikariere for hende i Folketinget. Det blev jeg nødt til at fejre ved at holde ind og købe mig en whopper og en Coca-Cola Zero på Burger King. 

Hvordan er det allerede nu at skulle i Folketinget?

Timingen er jo sublim! Det kan jo være, at det kører direkte ind i et valg. Det er en fantastisk platform at kunne tale politik ud fra og kunne komme med nogle radikale hjertesager – især inden for retsområdet, som om noget er radikalt hjerteblod. Men det er jo et helt Kinder-æg med hele tre ting på én gang, hvor jeg udover retspolitik også skal være ordfører for sundhed og ligestilling. Tidligere har jeg ikke haft mulighed for at snakke om så meget andet end integration, fordi det er det, jeg bliver spurgt mest om. Men jeg har et meget bredere interessefelt: Jeg var blandt andet med til at indføre Danmarks første homo-politik i Københavns Kommune i ligestillingens navn. Så jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med alle tre ordførerskaber.

Hvad har været din bedste oplevelse i ugens løb?

Noget, som har rørt mig rigtig, rigtig meget, har været, at Lone har ryddet hele sin kalender i december måned for at kunne tage mig under sine vinger. Hun hopper og springer og gør alt, hvad hun kan for at klæde mig bedst muligt på. Jeg ved, hvor travlt hun har, og så prioriterer hun det alligevel: Det er simpelthen så smukt, synes jeg.

Hvad er du god til?

Jeg er god til mit arbejde, jeg er god til at skrive børnebøger, og jeg er måske allerbedst til at kende mine begrænsninger og vide, hvad jeg ikke er så god til. Man kommer rigtig, rigtig langt, hvis man kender sine begrænsninger.

Hvor er du om ti år? 

Jeg håber, jeg er på Christiansborg og kan se tilbage på ti gode år, ligesom jeg kan i de her dage på rådhuset. Landspolitik handler om de større tiltag, reformer og beslutninger. Om ti år kunne jeg godt tænke mig at se tilbage og sige til mig selv: Jeg har løst integrationsproblemerne i Danmark. Det har jeg mulighed for fra Christiansborg.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet