Politik fra rødderne

Hundesteds kulturarv på udsalg

 kultur

Af Redaktionen | [email protected]

Hundested er en truet by. Smukt som den ligger yderst ved kysten i Halsnæs Kommune. Igen en mindre by, der blev opslugt i en større kommune og dermed fremover er uden samme indflydelse på egen skæbne som tidligere.

Nu har Hundested såmænd ellers været god til selv at maltraktere, så det halve kunne være nok. Den smukt anlagte by på et skrånende terræn ned mod fjord og hav er fra starten blevet ordentligt bebygget. Med få gode huse fra 1800-tallet og med ganske mange gode huse fra starten af 1900-tallet, ikke mindst mange gode eksempler på Bedre Byggeskik fra 1915-1940. Men nye ejere har ikke forstået at værne om bygningskulturen, og byen har helt åbenbart ikke haft en respektabel og effektiv politik for, hvordan man behandler en gammel by, som for eksempel Køge, Helsingør, Ringkøbing eller Ebeltoft har og har haft det. Der er bygget til, klasket på, klistret og regeret, så det er en ren gru. For tre år siden fik jeg til opgave at gennemfotografere Hundested, og så fik den og de fremmødte ellers råt for usødet. 300 mennesker mødte op, og de klappede af alle forsyndelserne, fordi de folk, der gad møde op, umiddelbart havde samme mening som jeg: Så slemt burde man ikke have behandlet og stadig behandle Hundested. Men nu var den så oven i købet blevet tvunget sammen med Frederiksværk, og det var mange ganske utrygge ved. Ikke at der er noget galt med Frederiksværk. Men afstanden, den er bekymrende.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kultur


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57