Her kommer de alternative aktører!

Det er ikke kun interessegruppernes sværvægtere, der tager med til Folkemødet på Bornholm. Der er også miljøaktivister, militærforskere og bartendere. 

Folkemødet 2011

Af Morten Okkels | [email protected]

Folkemødet på Bornholm er også aktørernes fest, og der er meget forskelligt i vente. Som nævnt ovenfor serverer Greenpeace udsmidsfisk, og Dansk Journalistforbund lader politikere interviewe journalister og ikke omvendt.

Men andre aktører er måske mindre indlysende end miljøorganisationer og fagbevægelse. Hvad skal for eksempel Dansk Center for Militære Studier nu til Bornholm for?

”Vi er jo et forskningscenter, der skal formidle viden og skabe debat, for at folk bliver klogere på forsvarspolitik. Det, vi gerne vil, er at snakke om pirater. Det berører en række aktører, der møder op, og så kan vi knytte forskning sammen med politik og erhvervsliv. Så vi syntes, det var et oplagt sted for os,”  forklarer Mikkel Vedby Rasmussen, centerleder og professor.

 

Måske kan I også jage eventuelle pirater væk fra Bornholm, hvis det er?

”Jo, nu var Bornholm faktisk engang en piratrede. Mest under englandskrigene, godt nok, men herregud, det kan da være, der er nogen tilbage ...”

Kølig politik 

Hvis militærhistorien har næret trangen til rom, kan man måske blive forfrisket hos den københavnske bar Toga Vinstue. For den københavnske beværtning, som er vældig populær i politiske kredse, var der ingen vej udenom at drage østpå, siger ejer Peter Frederiksen.

”Vi er jo en del af det politiske danmarksbillede. Når der bliver afholdt en begivenhed som Folkemødet, så er det vigtigt, at vi også er tilstede, lige så vel som Venstre eller Socialdemokraterne er det. Vi tager så bare ikke derover for at lave politik, men for at skabe rammer for at diskutere politik, og det foregår jo ofte bedst over en kølig øl,” siger Peter Frederiksen.

 To kendte herrer i det bornholmske, nemlig integrationsminister Søren Pind (V) og MF Jeppe Kofod (S), skal hjælpe til med at skænke humlen.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet