Politik fra rødderne

Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

Frie kommuner i Danmark A/S

Når de interesserede kommuner lige straks skal søge om at blive en del af det­ nye frikommune­forsøg, er det med en ny minister ved roret, der kræver samarbejde mellem kommu­nerne og temabaserede ansøg­ninger. Til gengæld lover hun friere rammer til de kommuner, der deltager.

 interview

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

Det er kun menneskerettighederne og grundloven, der i princippet sætter grænser for, hvad man skal kunne under de nye frikommuneforsøg. Så klar er udmeldingen fra social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V). Der skal nemlig ifølge ministeren være langt videre rammer, end der tidligere har været.

Den melding kan meget vel falde i god jord hos blandt andre Odsherreds borgmester Thomas Adelskov (S), der var ‘ualmindeligt meget skuffet’ over forløbet under de foregående frikommuneforsøg, hvor hans kommune blandt andet fik afvist ansøgninger om at forsøge sig med 13 års skolepligt og gratis offentlig transport.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Demokrati

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57