Fremtiden i udkanten

Fire fotografer har brugt et år på at skildre landets periferi, det såkaldte Udkantsdanmark. Udstillingen åbner i dag på Bornholms Kunstmuseum.

Af Benjamin Holst | [email protected]

Med fællesprojektet ’Uden for myldretid’ har Henrik Saxgren, Carsten Ingemann, Torben Eskerod og Christina Capetillo søgt at skabe billeder, der kan give de gængse fordomme om stagnation og afvikling modstand.

- Vanetænkning og fordomme får samfund til at fryse til is, og der skal arbejdes på mange fronter, hvis det skal forhindres, at alt fryser til, siger projektets kunstneriske leder, Henrik Saxgren.

Hver fotograf har valgt sit eget fokus, men de har alle ladet sig inspirere af stedernes historier, mennesker, landskaber og byer og har derigennem skabt en både stilfærdig og overraskende hyldest til de potentialer, som yderområderne rummer.

Carsten Ingemann, der til daglig også fotograferer for denne avis, har valgt at undersøge mørket. Han skriver selv om valget:

- Jeg har søgt mørket, og mørket har gjort noget ved mig. Når du ikke kan se, så skærpes alle sanser, og det er svært ikke at lade sig forskrække af lyde, som man ikke er fortrolig med. Med den lurende uhygge i kroppen er jeg rejst rundt i Danmark for at udforske og fotografere de mørkeste stedet i  landet. Og mørket har virkelig åbnet sig for mig. Jo mere jeg bevægede mig ud i mørket, jo mere havde jeg at fortælle.           

 

Udstillingen vises i perioden 13. juni – 28. juli. Alle dage 10–17. Efter Bornholms Kunstmuseum fortsætter udstillingen til Kunstmuseet i Tønder, Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring og Fuglsang Kunstmuseum på Lolland.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet