Københavns tidligere overborgmester Frank Jensen er bare en af flere kommunalpolitikere, der ikke har formået at holde balancen imellem acceptabel og uacceptabel flirte-adfærd ved personalefester.
Københavns tidligere overborgmester Frank Jensen er bare en af flere kommunalpolitikere, der ikke har formået at holde balancen imellem acceptabel og uacceptabel flirte-adfærd ved personalefester.
Foto: Mads Nissen, Ritzau Scanpix

Fremragende håndbog i kunsten at styre udenom sexchikane

En præcis indføring i, hvad enhver arbejdsplads kan gøre for at håndtere og forebygge sager om krænkelser, skriver Kommunen.dk's anmelder.

boganmeldelse

I Danmark tog MeToo-debatten påny fart efter den 18. september 2020, hvor tv-værten Sofie Linde stod frem på tv og fortalte om en personlig grænseoverskridende oplevelse til sin første julefrokost på DR. Efterfølgende har vi også i kommunalpolitik været vidner til talrige skandaler. 

Forventer man i cand. psych. Ditte Darkos bog en opremsning af danske krænkelser med navns nævnelse, kommer man til at lede forgæves. Forfatteren har heldigvis friholdt bogen for slibrige eksempler på de mange krænkelser, som er dukket op i offentligheden, siden MeToo-bevægelsen opstod i Hollywood i 2017.  

Krænkelser kan forebygges

Forfatteren har derimod formået at skrive en fremragende håndbog i, hvordan man på arbejdspladsen kan håndtere seksuel chikane, og hvordan en arbejdsgiver systematisk kan arbejde med forebyggelse af seksuel chikane og krænkelser. Bogen henvender sig til HR-professionelle, undervisere, tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter samt – måske især – til arbejdsgivere og andre med ledelsesansvar. 

I et letforståeligt sprog gennemgås de juridiske og arbejdsretlige aspekter i forbindelse med krænkelser, og der gives brugbare anvisninger på selve håndteringen af grænseoverskridende adfærd. Samtidig italesættes muligheder for forebyggelse af krænkelser og anden adfærd, som kan medvirke til mistrivsel på arbejdspladsen. Herunder introduceres en såkaldt kollegastøtteordning, hvor udvalgte medarbejdere uddannes til at kunne tale med andre medarbejdere om svære situationer og dilemmaer i arbejdslivet.

Ikke alle tilnærmelser er krænkende

Det anslås, at 20 pct. af den voksne befolkning møder deres kommende partner på arbejdspladsen. Dette taler ind i, at medarbejderes interaktion på arbejdspladsen naturligt og uundgåeligt kan blive tættere end det rent faglige. Men dette tydeliggør samtidig behovet for klare regler vedrørende, hvad der hører til og ikke hører til en hensigtsmæssig virksomhedskultur.

En fremragende håndbog, som burde indgå i bogreolen på ethvert HR-kontor og lederkontor.

Povl Kylling Petersen, tidligere forretningsfører i FDDB, en organisation som driver selvejende og private daginstitutioner i Sønderjylland. Medlem af byrådet i Aabenraa siden 1990.

Arbejdsmarked

Bøger

HR & uddannelse

Kultur

Organisation & ledelse

Synspunkt

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet