Fra gaden til fest med eliten

Hjemløse Porto er rejst til Bornholm for at fortælle om sit liv på gaden og nedbryde fordomme

HJEMLØS

Af Redaktionen | [email protected]

For første gang i seks måneder har Porto en varm seng at sove i. Han er del af Projekt Udenfors folkemøde-arrangement og skal torsdag eftermiddag svare på spørgsmål fra tilhørere, som er nysgerrige på livet som hjemløs.

- I København møder jeg kun folk, når de er på vej i byen, men her er de mere åbne og kommer, fordi de er interesserede i at lære, siger Porto, som i alt har levet 22 år på gaden - 11 af dem i Danmark og inden da i Portugal, som han oprindeligt kommer fra.

Han har endnu ikke mødt nogle af politikerne, men håber, at de kommer forbi Projekt Udenfors telt i løbet af folkemødedagene.

- Det her er en mulighed for at nedbryde stigmatisering og eksludering, og måske ændre noget, så det bliver bedre, siger han.

Også Souschef i Projekt Udenfor, Bibi Agger, mener, at folkemødet er et oplagt sted at sætte fokus på hjemløseproblematikken.

- Vores organisation arbejder på to niveauer: det opsøgende og det formidlende. Her får vi for alvor mulighed for at oplyse både almindelige mennesker og politikere.

Projekt Udenfor afholder både sommerskole og inviterer til vafler og debat i deres telt på Kæmpestranden.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet