Politik fra rødderne

Forsker: Kommuner har ikke skåret mere end nødvendigt

Der er ikke sparet for meget, selv om kommunerne ser ud til at have brugt seks milliarder kroner mindre i 2011, end det var aftalt med staten. Det mener en af landets førende kommunaløkonomiske eksperter.

 økonomi

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Det var forventeligt, at kommunerne samlet set fik skåret et betydeligt beløb af deres forbrug sidste år. Men at de skulle ende med at lande på seks milliarder under den ramme, som den tidligere regering og KL fastsatte ved økonomiforhandlingerne i sommeren 2010, havde Kurt Houlberg fra Anvendt KommunalForskning ikke set komme.

”Jeg havde forventet en betydelig opbremsning, men ikke så markant, som det tyder på.  Og jeg har ingen erindringer om noget historisk fortilfælde i den her størrelsesorden, det er et historisk stort beløb,” siger Kurt Houlberg, der igennem en lang årrække har forsket i kommunernes økonomi.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57