Folkeskolerne er forældede

Næsten halvdelen af danskerne mener ikke, at folkeskolerne i deres kommune lever op til nutidens krav. Trist, trist, trist, lyder responsen fra professor Niels Egelund.

Opinion

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Flere elever om en computer og software fra dengang, da Bill Gates var dreng, kan være medvirkende til, at befolkningen opfatter folkeskolerne som utidssvarende. En meningsmåling for Kommunen viser, at 48 procent af danskerne ikke mener, at kommunens folkeskoler lever op til nutidens krav. Hver femte finder dem tidssvarende.

”Det er da trist, trist, trist, at der er flere, der synes, at folkeskolen ikke lever op til nutidens krav end dem, der synes, at den gør. Det er et rigtig kedeligt resultat,” siger professor Niels Egelund, leder af Center for Grundskoleforskning ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole.

Særligt nordjyderne er kritiske. Her er 60 procent negative mod ’kun’ 39 procent af respondenterne i Region Sjælland.

Konstitueret skoleleder Erik Krogh Pedersen fra Løgstør Skole i Nordjylland finder resultatet nedslående. Men betingelserne er også svære:

”Der er sparet rigtig meget på undervisningsmidler og på de ressourcer, som vi får til at drive skole. Det kan man mærke. Den fleksibilitet og store rummelighed, som vi gerne vil bibeholde, er svær at imødekomme,” siger han.

En af de øvrige årsager, påpeger han, kan være, at det er meget svært ressourcemæssigt at følge med i den hastige udvikling indenfor it.

HR & uddannelse

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet