Kommunen.dk
MENU
Formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal (til højre) ønsker at skrive “inkluderende læringsmiljøer ind i folkeskolens grundlov. Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) er klar til at bakke op. Foto: Jens Dresling / Polfoto
Formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal (til højre) ønsker at skrive “inkluderende læringsmiljøer” ind i folkeskolens grundlov. Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) er klar til at bakke op. Foto: Jens Dresling / Polfoto

Folkeskolens grundlov står til ændring

Folkeskolens grundlov står til ændring

Undervisningsministeren åbner op for at ændre i folkeskolens formålsparagraf, der på 200 år blot er blevet ændret fire gange. Det skal tydeliggøres, at skolen består af inkluderende læringsmiljøer, men to eksperter kalder det unødvendigt og et billede på kedelig tendens.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Folkeskolen handler om kombinationen af faglig og social dannelse; det handler om oplysning og demokratiske værdier. Derfor står det skrevet i formålsparagraffen - folkeskolens grundlov.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.