Folkemødet bliver på Bornholm - i hvert fald til og med 2015

Borgmester Winni Grosbøll (S) kalder partifælles forslag om at lade andre udkantsområder komme til Folkemøde-fadet for dødfødt

Ejerskab

Af Redaktionen | [email protected]

- For mig at se hører Folkemødet bare hjemme på Bornholm, siger solskinsøens borgmester - en kende overrasket over at blive præsenteret for Simon Kollerups argumenter om at lade andre udkantsområder få Bornholms muligheder for branding, tilstrømning og omsætning som den aktuelle, tusinder af politik-interesserede oplever i Allinge.

- Det er for mig at vse en klar kvalitet at lægge mødet på en ø. For der går lidt lejrskole idet. Hvis man f.eks. lagde mødet i Odsherred, ville gæsterne fra København jo bare tage motorvejen hjem, når det blev overskyet. Her går der lidt lejrskole i det, folk bliver her og slapper af og skal ikke tænke på børnehaver, der lukker.

- Jeg ser det her som et eksperiment, der indtil videre gælder i fem år - indtil 2015. Og man skal altså ikke underkende de mange erfaringer, vi indhøster fra år til år ved at gennemføre et så komplekst arrangement.

Også Mogens Lykketoft tror, at Folkemødet bliver på Bornholm:

- To år er nok til at skabe en tradition, når det har været så stor en succes her. Det forestiller jeg mig egentligt ikke, at der bliver mulighed for at flytte det rundt. Men jeg kan godt forstå, hvorfor Simon Kollerup gerne vil have det i en andel del af landet.

Men du synes, det er fint, at det foregår på Bornholm også fremover?

Ja, det skal jo ikke være i København, eller der hvor jeg bor alligevel, så jeg er helt åbent over for alt muligt, men jeg tror, at det realistiske er at se mødet her på Bornholm.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet