Få karrieren på rette spor

Er du træt af jobbet, så stop en halv, før du straks søger den samme stilling i nabokommunen. Find ud af, hvorfor du vil væk, og hvordan du kommer videre.

Kompetence

Af Sine Riis Lund | [email protected]

 

Føles alle arbejdsdage som mandag, så er det måske tid at overveje et jobskifte. Men før ansøgningerne sendes af sted, er det en god idé at stoppe op og overveje kilden til den drænede energi.

”Hvis det handler om, at jeg bare gerne vil væk fra den her chef, eller jeg har bare for meget at lave, så er det bedre først at spørge sig selv, om man kan gøre noget ved det,” siger Susanne Teglkamp, stifter og indehaver af konsulentfirmaet Teglkamp & Co.

Man skal med andre ord finde ud af, om man bare vil væk fra et job, eller om man er på vej hen til et job, fordi man gerne vil arbejde lige præcis dér. Vil man videre, så kan man med fordel lave en lille øvelse med sig selv, fortæller Torben Laustsen fra konsulentfirmaet TL Karriereudvikling. Øvelsen er at tænke tilbage på ens største succeser de sidste fem til ti år fra arbejde eller privatliv.

”Når man har skrevet det ned, så kan man analysere, om det er noget, man fortsat har mulighed for at realisere i det nuværende job,” siger Torben Lausten, der er på vej med en ny udgave af sin bog ’Kan vingerne bære?’ om jobjagt og karriereskifte. 

Er det ikke tilfældet, og har man haft sine største ­succesoplevelser alle mulige andre steder end på jobbet, så kan man overveje, om det er noget helt andet, man skal beskæftige sig med.

Og her mangler folk generelt alt for lidt kreativitet og fantasi til at udnytte deres uddannelser på nye måder. Et eksempel er økonomichefen, der gerne vil arbejde mere med mennesker end data.

”De fleste blokerer her og siger, at så må jeg hellere læse til psykolog. Det er jo vanvittigt. Økonomichefen får aldrig nogensinde gennemført det, men han kunne komme til at arbejde langt mere med mennesker, hvis han blev leder på et højere niveau,” siger Torben Lausten.

 

Arbejdsmarked

HR & uddannelse

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet