En brobygger går i luften

51-årige Kjeld Zacho Jørgensen er blandt de få. Han tager skridtet fra mangeårig topleder i den kommunale og regionale sektor til topchef i Billund Lufthavn.

Navne

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Først er Kjeld Zacho Jørgensen ikke meget for at bevæge sig ud i for tynde luftlag med rosende gloser om sig selv. Som han selv siger. Han er jyde helt ind i rygmarven. Han er dog godt klar over, at han tilhører en sjælden ledertype, når han 1. juni skifter fra administrerende direktør i Region Syddanmark til samme stilling i Billund Lufthavn. Oftest holder kommunale og regionale ledere sig på deres hjemmebane.

For 51-årige Kjeld Zacho Jørgensen kom karrierevejen inden for den offentlige sektor også helt naturligt. Et job førte til et andet. Blandt de forhenværende titler er skoledirektør, kommunaldirektør samt udviklings- og personaledirektør. Efter mere end 15 år som leder i det offentlige er jobskiftet til den private sektor derfor en særlig udfordring.

”Det er en motivationsfaktor for mig, at her er noget at stræbe efter. Jeg skal ikke bare læne mig tilbage i stolen og gøre det, som jeg kan. Jeg skal helt frem og sige, at jeg skal gøre noget af det, som jeg kan, og så skal jeg gøre noget mere,” fortæller han.

Bredt udsyn

Han tror, at der er flere årsager til, at så få tidligere har gjort som ham. Noget hænger sammen med, at de offentlige ledere begrænser sig selv. Vi bliver, hvor vi plejer. 

I rekrutteringen kigges der typisk efter folk, der ligner en selv. Og så er det langtfra alle private jobs, der ligger til højrebenet for en offentlig leder. Kjeld Zacho Jørgensen mener, at jobbet i Billund Lufthavn netop er et af de jobs, hvor springet ikke er så markant. For virksomheden er meget mere end fokus på bundlinjen.

”Det handler også om, hvordan Billund Lufthavn er positioneret som en vækst­-

motor i det vestdanske. Det er en del af den offentlige infrastruktur og en del af hele selvforståelsen i vores område,” siger han.

Kan ikke klare alt alene

Netop det at have et bredt udsyn på den omgivende verden og tænke langsigtet og strategisk fremhæver Kjeld Zacho Jørgensen blandt sine egne største styrker. Også evnen til at lytte, inddrage folks synspunkter og skabe en ny fælles forståelse finder han essentiel. Det gælder ikke kun at skabe fælles platforme mellem medarbejdere internt, men også mellem forskellige erhverv og sektorer.

”Det er noget, som jeg har brugt rigtig mange år på som leder. Det er de færreste organisationer, der kan klare alle opgaver alene. Så man skal sige okay, vi går efter det her. Fra hver vores organisation, men vi går efter det sammen. En brobygger, kunne man kalde det,” siger han.

Med skiftet til Billund Lufthavn kan Kjeld Zacho Jørgensen også være med til at bygge bro til jobskifter mellem to ellers historisk adskilte sektorer blandt ledere.

Organisation & ledelse

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet