Politik fra rødderne
Mogens Nyholm (tv.) mener, at mindretallet i Randers Kommunes byråd burde have haft adgang til oplysninger på en Powerpoint-fil, der beskriver konsekvenserne af en ny skolestruktur. Men embedsværket henviser til, at det var et ufærdigt dokument og mener derfor ikke, det var omfattet af reglerne om aktindsigt. Foto: Lars Rasborg/ Scanpix

'Dynamiske dokumenter' starter principiel embedsmandssag

Flertallet i Randers Kommune havde brug for et lukket rum at diskutere skolelukninger i. Embedsmændene leverede, og Statsforvaltningen har godkendt forløbet – men nu tager Social- og Indenrigsministeriet sagen op.

 forhandling

Af Morten Munkholm | [email protected]

Må flertalsgruppen i et byråd få hjælp af embedsmændene i et lukket forhandlingsrum, uden at offentligheden og mindretallet kan få indsigt i det?

Det er spørgsmålet i en principiel sag fra Randers, som Social- og Indenrigsministeriet senest på fredag får overført fra Statsforvaltningen. Sagen begyndte tilbage i foråret 2014, hvor et flertal i byrådet i Randers blev enige om at sætte sig til forhandlingsbordet for at forhandle om en ny skolestruktur i kommunen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57