”Det har næsten været et blodbad”

Kommunale topledere bliver fyret som aldrig før, viser nye tal. Eksperter peger på struktur-reformens jobgaranti og de stramme budgetter.

 cheffyringer

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Da Liberal Alliances Villum Christensen i sidste uge var ude med kritik af, at kommunale topchefer aldrig blev fyret, kunne han ikke være længere fra sandheden. Sådan lyder svaret fra flere eksperter og fagforeninger.
Ifølge Kurt Klaudi Klausen,  professor i statskundskab på Syddansk Universitet, er kommunaldirektør en af de topstillinger med mest udskiftning i Danmark.
”Der er selvfølgelig nogle, der skifter selv. Men som vi har set mange eksempler på her for nyligt, er der mange, der bliver fyret,” siger Kurt Klaudi Klausen.
Tal fra DJØF bekræfter tendensen. I første og andet halvår af 2009 havde DJØF henholdsvis 39 og 43 fyringssager med offentlige chefer. I første halvår af 2010 var der 69. HK/Kommunal, Magisterforeningen og Ledernes Hovedorganisation ser den samme udvikling.
”Det er vores klare indtryk, at topcheferne sidder mere løst i stolen i den kommunale sektor. Så snart der er den mindste slinger i valsen, bliver der fokus på dem ved for eksempel afskedigelser. Der er medarbejderne væsentligt mere sikret,” siger Bo Vistisen fra Ledernes Hovedorganisation.

Arv fra reformen

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57