dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed

”Det har næsten været et blodbad”

”Det har næsten været et blodbad”

Kommunale topledere bliver fyret som aldrig før, viser nye tal. Eksperter peger på struktur-reformens jobgaranti og de stramme budgetter.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Da Liberal Alliances Villum Christensen i sidste uge var ude med kritik af, at kommunale topchefer aldrig blev fyret, kunne han ikke være længere fra sandheden. Sådan lyder svaret fra flere eksperter og fagforeninger.
Ifølge Kurt Klaudi Klausen,  professor i statskundskab på Syddansk Universitet, er kommunaldirektør en af de topstillinger med mest udskiftning i Danmark.
”Der er selvfølgelig nogle, der skifter selv. Men som vi har set mange eksempler på her for nyligt, er der mange, der bliver fyret,” siger Kurt Klaudi Klausen.
Tal fra DJØF bekræfter tendensen. I første og andet halvår af 2009 havde DJØF henholdsvis 39 og 43 fyringssager med offentlige chefer. I første halvår af 2010 var der 69. HK/Kommunal, Magisterforeningen og Ledernes Hovedorganisation ser den samme udvikling.
”Det er vores klare indtryk, at topcheferne sidder mere løst i stolen i den kommunale sektor. Så snart der er den mindste slinger i valsen, bliver der fokus på dem ved for eksempel afskedigelser. Der er medarbejderne væsentligt mere sikret,” siger Bo Vistisen fra Ledernes Hovedorganisation.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier