Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Der mangler respekt for en tredje identitet som multikulturel dansker

Debat/ Der mangler respekt for en tredje identitet som multikulturel dansker

27. feb. 2016
Morten Pape
MORTEN PAPE
ROMAN- OG MANUSKRIPTFORFATTER
Email
I 2015 udgav han den selvbiografiske debutroman Planen om sin opvækst i Urbanplanen. Romanen indbragte ham debutantprisen ved BogForum 2015.
”Jeg kender ikke meget til Grundtvig, men jeg kan bede dig om at kneppe din mor på somali. Jeg har aldrig set Matador, men jeg var fascineret hvert år af live-billeder på MBC fra ramadan-seancer i Mekka.”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

På trods af mere end tredive års kontinuerlig indvandring med en lang række kulturelle og menneskelige udvekslinger til følge fastholder vi hinanden i et bestemt skisma, der ikke alene deler os op i rigtige og mindre rigtige borgere. På sigt udelukker det også en stor flok medborgere fra nogensinde at føle sig tilpas i det, man kunne kalde for en tredje national identitet, som resten af samfundet og den politiske elite endnu mangler at forstå, respektere og mest af alt acceptere.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.