Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Den vrede unge mand er et fælleseuropæisk problem

Debat/ Den vrede unge mand er et fælleseuropæisk problem

1. mar. 2015
”Som en, der i årevis har skrevet samt holdt foredrag om emnet samtidig med, at jeg har interviewet et utal af unge og deres forældre i disse boligområder, ville jeg inderligt ønske, at vi for en gangs skyld lavede politikker på området ud fra en målsætning om, at alle børn og unge skal have værktøjerne til at skabe et godt liv for sig selv, fremfor for at tilfredsstille alle dem, der bor udenfor disse områder.”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Hvis vi skal bekæmpe vreden og oplevelsen af modborgerskab, der bidrager til fremkomsten af kriminelle bander og radikaliserede unges selvfortælling i landets udsatte boligområder, kræver det andet og mere end politikudspil baseret på moralsk panik. Første skridt er at vedkende os, at disse mænd og deres handlinger ikke alene kan tilskrives hændelser udenfor landets grænser. Hvis man kigger på historikken om optøjer og ophobningen af kriminalitet i områder, der jævnlig rubriceres som ghettoer i Europa, viser der sig et mønster: Vi fraskriver os vort eget ansvar for ”tilstandene” i disse områder, hvorved vi risikerer at overse, hvordan vi lokalt og nationalt bekæmper oplevelsen af modborgerskab i disse.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.