Politik fra rødderne

Finansministeriet vinker farvel til OECD-netværk.
Finansministeriet vinker farvel til OECD-netværk.
Foto: Peter Hove Olesen, Ritzau Scanpix

Danmark trækker sig fra OECD-netværk og går glip af vigtig viden om stat-kommune-relationer

Finansministeriet har i al ubemærkethed meldt sig ud af OECD-netværk, der beskæftiger sig med decentralisering og forholdet mellem stat og kommune. Ærgerligt, mener eksperter.

 netværk

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

Finansministeriet har meldt sig ud af OECD-netværket Fiscal Federalism Network, og udmeldelsen møder nu kritik fra flere fronter.

Jørgen Lotz, der er tidligere afdelingschef i Finansministeriet, var med til at starte netværket i 2004, og han ærgrer sig over, at Danmark nu vender netværket ryggen.

- Det er udtryk for en prioritering, der er forkert efter mit skøn. Jeg mener, at man skal prioritere forskning og internationalt samarbejde højt, siger Jørgen Lotz, der selv deltog i netværket og fandt det vigtigt at være orienteret om, hvordan andre lande løste problemerne.

Danmark har været medlem af netværket, siden det blev oprettet i 2004. Det er et frivilligt netværk, der holder årlige konferencer og møder for medlemslandene, hvor vidensdeling og analyser af forholdet mellem stat og kommuner er på programmet. Netværkets sekretariat indsamler også data fra medlemslandene, der danner grundlag for ny viden om effekter af eksempelvis decentralisering.

En ubekvem sandhed

Den seneste analyse fra OECD-netværket konkluderede, at decentralisering har positiv effekt på vækst og effektivitet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Netværk

Organisation & ledelse

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57